Topchefs, Anderlecht en GaultMillau: klaar voor gastronomische Champions League

Stel je voor, zeg:  Anderlecht volgend jaar met een quotering in de Gault&Millau? Van hoog tot laag wil Marc Coucke de supporters qua culinaire beleving beter in de watten leggen. Daarvoor werkt hij samen met één van de beste chefs uit Brussel, topcateraars én last but not least – een primeur in de voetbalwereld – met de inspecteurs van Gault&Millau.

Marc COUCKE had in zijn eerste beleidsverklaring rond zijn Brusselse voetbalclub een apart culinair leuk voorzien. Ook op gastronomisch vlak wil de ondernemer immers meer dan één tandje bijsteken. De voorzitter baseert zich daarbij onder meer op een onderzoek bij supporters die 700 vragen opleverden. Als frequent restaurantbezoeker is het Coucke wellicht niet ontgaan dat naast lekker eten, beleving en comfort voor de hedendaagse consument nagenoeg even belangrijk zijn geworden.

Topchefs Hardiquest en Bru

Daarvoor wordt onder meer het restaurant Saint Guidonopnieuw gelanceerd onder de vleugels van Christophe HARDIQUEST van restaurant Bon-Bon. Hardiquest is al enige jaren de gedoodverfde nieuwe driesterrenchef in ons land. Hij heeft samen met Peter Goossens van Hof van Cleve met 19,5/20 de hoogste score.

Coucke wil zijn VIP’s het allerbeste voorschotelen en als voorzitter bij elke nationale of Europese wedstrijd de directie van de bezoekende club zo goed mogelijk verwennen.

“We zijn uiteindelijk in België en dan moet het meer dan lekker zijn,” klinkt het vastberaden. Voor de maaltijden in de vier andere restaurant wordt nog onderhandeld met diverse vooraanstaande traiteurs en voor Europese wedstrijden zal Wout BRU samen met andere gastchefs de honneurs waarnemen. In de brasserie rekent Coucke op chef Albert VERDEYEN die vooral met Brusselse specialiteiten het verschil zal maken.

Controle

Met Gault&Millau België sloot Marc Coucke als voorzitter van Anderlecht een akkoord om de maaltijden in de zes restaurants bij elke wedstrijd te laten inspecteren. Op die manier wil hij garant staan voor een constante hoge kwaliteit. “Ik beschouw dit niet als een controle maar wel als een motivatie voor onze chefs om het steeds beter te doen en als een uitstekend middel om zo op een professionele manier constructief feedback te krijgen.”

“Op culinair vlak zullen we dit jaar al Champions Leaguespelen,” aldus de woordvoerder van de voorzitter die op sportief vlak hoopt in de Europa League te overwinteren.

(Op de foto, van links naar rechts: Marc Declerck van G&M, Marc Coucke en Christophe Hardiquest)

Je zou ook graag