Tuin van Hertog Jan bezoeken? Dat kan

Op zaterdag 6 juli, in de voormiddag en de vroege namiddag,  houdt David Van Steenkiste open-deurdag. David is de herborist en beheert met zijn bedrijf Herbas sinds een jaar of zo integraal de tuin van het voormalige Hertog Jan. Laat je niet misleiden door de naam van het evenement Chef’s Day. Ook geïnteresseerde foodies zijn immers van harte welkom.

Wij gingen enkele weken geleden al eens naar Zedelgem.  Nu het driesterrenrestaurant van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens gesloten is, waren we benieuwd wat er geworden is van die fameuze moestuin. Een reportage daarvan lees je in ons eerstkomende editie.

CHEF’S DAY

Gert en Joachim hebben hun tuin toevertrouwd aan David Van Steenkiste. David is een jonge herborist. Met zijn bedrijf Herbas voorziet hij restaurants en cocktailbars van kruiden, bloemen en planten om creaties mee af te werken.

Op 6 juli organiseert hij Chef’s Day. Zoals de naam het zegt is het evenement in de eerste plaats gericht naar mensen uit de horeca. Tijdens dat evenement geeft David chefs uitleg over de kruiden en planten die hij verbouwt. En over hoe ze van pas komen in de horeca.

11O VERSCHILLENDE PLANTEN

Je hoeft echter geen chef te zijn om je door David te laten uitleggen hoe daglelies tegelijk een alternatief zijn voor groene asperges en hoe je er daarbovenop ook nog eens kappertjes van kunt maken.

Tijdens je bezoek kan je proeven van de Royal Belgian Caviar en krijg je een glaasje champagne van Brut aangeboden. De mensen van Yakinuki komen er de mogelijkheden van hun keramische barbecue demonstreren.

Maar je komt natuurlijk in de eerste plaats om kennis te maken met de tuin van 1,8 ha met z’n 110 verschillende plantensoorten. David zal op 6 juli dan ook twee keer de bezoekers rondleiden.

Toegang is volledig gratis en je hoeft ook niet vooraf te registreren. David vraagt wel dat wie met een groep van pakweg 10 personen zou komen, dat vooraf even laat weten.
(Foto’s: Koen Van Buggenhout)

Zaterdag 6 juli – 10-15u
Hertog Jan, Loppemsestraat 52 – 8210 Zedelgem. Tel. 0472 84 16 05 – www.herbas.be – info@herbas.be

Je zou ook graag