Vegan cheesecake frambozentaartjes

Uit IJs & co van Aniek Keijsers 

Eigenlijk is het maar vreemd dat deze vulling cheesecake wordt genoemd; er komt geen kaas aan te pas. Deze taartjes zijn, ook voor niet-veganisten, ontzettend lekker en zien er superleuk uit. Je kunt de frambozen ook vervangen door ander fruit. Gebruik een siliconen bakvorm met cilinders of een cupcake-pan. Bekleed deze laatste met stukjes plasticfolie, zodat je de taartjes er makkelijk uit kunt halen. Bij een siliconenvorm is dit niet nodig. 

BENODIGDHEDEN:

  • Voor de bodem
    • 2 el kokosolie
    • 25 g pure chocolade (70%)
    • 10 dadels, ontpit
    • 150 g blanke amandelen
    • ½ tl zout
    • 2 el ahornsiroop 
    • Siliconen bakvorm met 8 cilinders of 8 cupcakevormpjes 
  • Voor de vulling
    • 125 g cashewnoten
    • 35g cacaoboter
    • 2 el kokosolie
    • 200 ml volvette kokosmelk
    • 100 ml ahornsiroop
    • ½ tl vanille-extract
    • 50 g + 50 g frambozen

BENODIGDHEDEN:

Stort de cashewnoten in een kom en giet er net zo veel water bij tot ze helemaal onder water staan. Laat 4 tot 6 uur weken.  

Smelt voor de bodem de kokosolie met de pure chocolade in een pannetje. Stort de dadels, amandelen, het zout en de ahornsiroop in een foodprocessor. Giet de chocolade-olie erbij en pulse tot een geheel. Verdeel over de vormpjes, druk goed aan met een lepel en zet in de diepvries.  

Smelt voor de vulling de cacaoboter met de kokosolie. Giet de cashewnoten af en voeg samen met de gesmolten cacao-olie, kokosmelk, ahornsiroop en het vanille-extract toe aan een blender. Mix tot een egaal mengsel. Verdeel een laagje van ongeveer 0,5 cm over de vormpjes en zet 10 minuten terug in de vriezer. 

Voeg 50 gram frambozen toe aan het resterende beslag in de blender en mix kort. Verdeel opnieuw een laagje van ongeveer 0,5 cm over de vormpjes en zet opnieuw 10 minuten in de vriezer. 

Voeg nog eens 50 gram frambozen toe en herhaal de vorige stap. Zet minimaal 2 uur in de vriezer voor het serveren.  

Je zou ook graag