Venkelsalade met gerookte zalm, appel, druif en walnoten

Deze venkelsalade met gerookte zalm en walnoten is het perfecte bijgerecht om te serveren bij een zomerse barbecue of als lichte avondmaaltijd. Heerlijk!

Recept: ClaudNine

BENODIGDHEDEN:

voor 2 personen | 15 min:

  • 1 venkel
  • 1 groene appel
  • handje druiven
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 100 g gerookte zalm
  • handje walnoten
  • peper

BEREIDINGSWIJZE:

Meng in een kom de olijfolie en het citroensap. Klop dit even op totdat er een dikkere emulsie ontstaat.

Snijd de bovenkant van de venkel af, maar bewaar de groene sprietjes. Halveer de venkel en snijd dan in zo dun mogelijk reepjes. Voeg dit toe aan de dressing.

Snijd de zalm in reepjes, de appel in plakjes en doe beide in de kom. Doe er ook een handvol druiven bij en meng. Breng op smaak met een beetje peper.

Dien op en strooi er als laatste wat fijngehakte walnoten overheen en die groene sprietjes die je bewaard had (dit heeft een sterke venkelsmaak, beetje anijsachtig, heel lekker).

© ClaudNine

Salade Zalm Venkel Appel Foodblogger Claudnine Druif Walnoten Gezond Glutenvrij Lactosevrij Lente Zomer Hoofdgerecht Lunch Brunch

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties