Vier brunchideeën voor een zonnig weekend

Verlengd weekend en mooi weer? Brunchen in het zonnetje! 

De temperaturen lopen dit weekend op. Niets is leuker dan uitslapen na een avondje terrassen en dan samen te brunchen met je vrienden of familie. Wil je eens wat anders dan roerei en gebakken spek? Hieronder vind je vier smakelijke ideeën 

Pannenkoeken

Pannenkoeken zijn altijd een goed idee. Wie lust er nu geen pannenkoeken? Een klassieke pannenkoek met suiker smaakt altijd. Durf ook wat te spelen met toppings. Lekkere ideetjes zijn: banaan en pindakaas, rood fruit en slagroom of dadels, honing en pecannoten.  Of pimp je beslag door er blauwe bessen, cacaopoeder of chocoladestukjes door te roeren.

Açai bowl

Wil je liever een gezond ontbijt? Hip en lekker zijn de açai bowls. Kort gezegd, een smoothie in een kommetje met lekkers erop. Mix banaan, rood fruit, açai bessen (te koop in de bio winkel) en plantaardige melk voor een klassieke basis. Doe in een mooi kommetje en beleg met kokospoeder, frambozen, noten en zaden.

Shakshuka

Het leukste ontbijtidee uit het Midden-Oosten is sowieso shakshuka. Stoof wat uien aan, doe er wat tomaten en paprika bij en breng op smaak met komijn, paprikapoeder en peper en zout. Een eitje erover breken en het mengsel in de oven schuiven. Wat munt en peterselie erover. Klaar. Supersimpel en lekker voedzaam. Je kan variëren door andere groenten toe te voegen of feta erover te verkruimelen.

Quiche

Quiches zijn zo veelzijdig en net zo fantastisch. Je kan ze een avond op voorhand maken, ‘s ochtends even opwarmen en je kan aan tafel. Het is volop lente, vul je quiche dan ook met lekkere seizoensgroenten: asperges, tuinbonen, snijbonen of verse spinazie.

Je zou ook graag