Vijf Gentse adresjes voor wie niet kan kiezen: de leukste foodsharing-restaurants op een rijtje

Het serveren van kleinere gerechtjes, specifiek bedoeld om te delen, is een van oorsprong Zuid-Europees fenomeen. We kennen allemaal de aperitivo in Italië en de tapas in Spanje. Ondertussen is het sharen ook bij ons doorgebroken. You hate it or you love it, maar voor wie altijd moeite heeft met keuzes maken op restaurant, is deze formule een godsgeschenk. Wij lijsten alvast enkele Gentse adresjes op die een bezoekje waard zijn.

Amigo

Het team achter Amigo is geen onbekende in Gent en omstreken. Eerder waren ze de bezielers van Kerk, Nest en Bar Wilson,maar Amigo is na meer dan een jaar ook een vaste waarde in het Gentse horecalandschap geworden. Muziek gaat er hand in hand met gezellig tafelen. Of zoals ze het zelf zeggen: “Know you ABCD. Amigos, Bar, Coffee, Disco and everything in between.”

De keuken van Amigo focust op het bereiden van pretentieloze en kleurrijke bordjes, geïnspireerd door de Midden-Oosterse en Mexicaanse keuken. Heb je erna zin gekregen om de beentjes los te gooien? Dat kan! In de kelder van het pand worden vaak feestjes georganiseerd. Volg hun Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de geplande evenementen.

Stapelplein 31, 9000 Gent

Prince

Prince bevindt zich in hartje Gent, in een historisch pand in Oudburg. In een feeërieke omgeving kan je genieten van gerechtjes uit alle uithoeken van de wereld. Dé eye-catcher van het pand hangt aan het plafond, vergeet dus zeker niet omhoog te kijken wanneer je de voetjes onder tafel schuift bij Prince. Het menu wisselt vaak en biedt voldoende opties voor zowel vleeseters als vegetariërs.

Oudburg 58, 9000 Gent

Alberte

Of het nu voor een aperitiefje aan de bar, een snelle lunch of een uitgebreid menu is, bij Alberte zit je altijd goed! Tussen de Turkse pitabars en koffiezaken vind je het hippe en knusse adresje, waar alle gerechtjes bedoeld zijn om te delen met je tafelgezelschap. Je proeft er gerechten uit alle windstreken, telkens met aandacht voor lokale producten. Het menu bestaat uit 6 bordjes om te delen, geserveerd volgens het ritme van de keuken. Je maakt de gerechten helemaal af met een natuurwijntje uit het brede gamma.

Dendermondsesteenweg 78, 9000 Gent

Door 73

De naam van het restaurant verwijst eenvoudigweg naar het huisnummer. Door 73 is het geesteskind van Marcelo Ballardin (OAK) en Eric Ivanidis. Na enkele jaren sous-chef te zijn geweest bij OAK, was Eric Ivanidis klaar voor zijn eigen concept. In Door 73 geniet er van eerlijke en pure gerechten in een informele setting. Op de menukaart vind je zowel bar bites als uitgebreidere sharing-gerechten, die sterk neigen naar onvervalst comfort food.

Hoogstraat 73, 9000 Gent

Commotie

Na een meer dan gesmaakt pop-up restaurant in Kortrijk, zochten de man en vrouw achter commotie een plekje in Gent. In het prachtige herenhuis is er plaats voor slechts 18 personen. Op de borden vind je vooral gezonde en pure gerechtjes die gemaakt zijn om met het hele tafelgezelschap te delen. Aanvullen doe je met een gewaagde cocktail of een niet zo traditioneel wijntje. De slagzin van commotie vat het allemaal mooi samen: Share the food, dare the drinks.

Hubert Frere-Orbanlaan 228, 9000 Gent

Je zou ook graag