Vijf YouTube kanalen voor foodies

Mark Wiens

YouTube is het nieuwe Netflix. Volgens sommigen toch tenminste. Maar hoe vind je in die onuitputtelijke bron van video’s, wat je wilt zien? We maakten een selectie van vijf kanalen voor foodies.

Mark Wiens
De koning van culinair YouTube is met ruim 4 miljoen abonnees ongetwijfeld

Mark Wiens met zijn Migrationology. Mark is geobsedeerd door eten, woont in Bangkok en reist van daaruit de hele wereld over om – je raadt het al – te eten. Hij doet verslag van al het street food dat hij eet, geeft reistips en staat vooral bekend om zijn tevreden grijns wanneer hij iets goeds proeft. Alleen al die grijns is het waard om een kijkje te nemen.

Best Ever Food Review Show
Als Mark Wiens de koning is, is Sonny Side de kroonprins. Zijn Best Ever Food Review Show is precies wat de naam van het kanaal claimt te zijn. Net zoals Mark Wiens reist Sonny de hele wereld over en woont hij tegenwoordig in Azië, alleen noemt hij Vietnam thuis. Hij beheert een van de snelst groeiende YouTube kanalen en heeft op dit moment bijna 3 miljoen abonnees. Voor hem is niets, maar dan ook niets off limits op culinair gebied, o
p één ding na: komkommer. Waarom? Kijken.

ChefSteps
Het team achter ChefSteps – bekroond met James Beard Foundation Awards (de Oscars van de culinaire wereld in de Verenigde Staten, red.) – laat zien wat er allemaal schuilgaat achter Michelin-waardige gerechten. Het hoe en wat van elk recept en elke techniek, de geheimen van de perfecte sushirijst, de meest malse filet mignon, je vindt het allemaal bij ChefSteps.

Donal Skehan
Voor echt comfort food en simpele, lekkere receptjes moet je bij Donal Skehan zijn. Donal is afkomstig uit Dublin, woont momenteel in Los Angeles en kookt alles van eenpans mac and cheese tot klassieke tarte tatin en croque madames (en nog veel meer). Naast zijn YouTube kanaal schrijft hij over eten en presenteert hij onder andere Junior Masterchef op de BBC.

Grandpa Kitchen
Kwaliteit of kwantiteit? Volgens Grandpa Kitchen hoeft het een het ander niet uit te sluiten. Opa Narayana Reddy kookt en kleinzoon Shrikant runt het kanaal, het is ouderwetse charme met een modern sausje. Het motto van het kanaal is “Loving. Caring. Sharing.” en dat is precies wat Narayana doet. Hij doneert zijn gigantische gerechten – die hij buiten op open vuur kookt – aan weeskinderen. Daarnaast brengt elke bekeken video op zijn kanaal geld op om zijn goede doel verder te helpen. Als dat geen reden is om te kijken.

Je zou ook graag