Vis op de barbecue: maak deze 4 fouten niet

Zomers grillen doe je niet alleen met je favoriete stuk vlees of wat originele groenten. Verse producten uit de zee zijn de ideale metgezel voor een gezellige barbecue. Wij geven je enkele tips om de zee op je bord te toveren. 

Stevige textuur

Vis bevat enorm veel smaak, maar deze fijne producten kunnen ook gemakkelijk uit elkaar vallen. Kies daarom voor stevige vissoorten zoals zalm, rode poon of zeeduivel. Ook gamba’s en andere schelpdieren zijn hiervoor geschikt. Een stevige basis komt ook goed van pas wanneer je een visbrochette wil grillen. 

Korte gaartijd

Je vis heeft geen lange gaartijd nodig. Enkele minuten aan beide kanten op de barbecue moet volstaan voor een goede cuisson. Zorg voor gelijke stukken vis, zo krijg je meer controle over de gaartijd van al je aparte stukken. 

Papillot

Het geheime wapen voor perfect gegaarde vis op de grill is ongetwijfeld een papillot. Dankzij de omhulde vis blijven alle smaken goed compact. Wikkel je vis in aluminiumfolie met de matte kant naar buiten, bestrijk de binnenkant met wat olijfolie en voeg enkele smaakmakers naar keuze toe. Van citroen tot tomaat, groene groenten, peper en zout, de keuze is eindeloos. Meer dan een kwartier zal je vis niet nodig hebben om een echte smaakbom te creëren. 

Olijfolie en marinade

De nachtmerrie van elke griller is een klevend barbecuerooster. Dit kan je vermijden door er wat olijfolie op te smeren. Zo draai je zonder enig probleem je favoriete filet om zonder een ravage achter te laten. Bovendien zorgt de olijfolie voor extra smaak. Je kan er ook steeds voor kiezen om de vis een half uurtje te marineren alvorens hem op de grill te leggen. Met wat dille, citroen en knoflook geraak je al een heel eind.  

LEES OOK

Gastronomisch grillen: 3x oesters op de barbecue

Barbecue Vis Grill Papillot

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties