Vandermaesen

VANDERMAESEN

Heusden-Zolder
Westlaan 313
3550 Heusden-Zolder
Tel. 013 53 05 75

Beringen
(Horecaforum Van Zon)
Nijverheidspark 42
3580 Beringen
Tel. 011 21 09 66

Genk
(naast Lieben Gevogelte & Wild)
Tennislaan 6 bus 1
3600 Genk
Tel. 089 44 92 31

www.vandermaesen.be

Het verhaal van de grootste viswinkel in Limburg startte in 1934 met het roken en opleggen van haring. In 1996 werd het bedrijf overgekocht door een Nederlandse multinational, maar huidig zaakvoerder Marnix Vandermaesen droomde ervan om het familiebedrijf weer in eigen handen te nemen. In Axel Verberckmoes van Levenstond Seafood in Riemst vond hij een bondgenoot: ook hij was een telg uit een vishandelaarsfamilie die het familiebedrijf in buitenlandse handen had zien overgaan. Samen kochten ze de respectieve multinationals uit om vervolgens samen uit te groeien tot het grootste familiale visbedrijf van het land. Dankzij een goede samenwerking met IJslandse vissers kan de verse vis rechtstreeks worden ingevlogen. Zo ligt de vis amper 24 uur na de vangst in de koeltogen en kan Vandermaesen uitpakken met een uitzonderlijk uitgebreid assortiment van dagverse Europese vis, afkomstig uit duurzame visvangst, waardoor veel van de producten het MSC- en ASC-keurmerk dragen. Het aanbod schaal- en schelpdieren is al even uitzonderlijk, met onder meer levende kreeften en koningskrabben. Vandermaesen heeft ook een eigen diepvrieslabel, met onder meer gamba’s en scampi’s, rechtstreeks ingevoerd vanuit het Verre Oosten. Een eigen keukenbrigade zorgt voor dagverse huisbereide opschepgerechten en kant-en-klare maaltijden. Vandermaesen telt drie modern ingerichte winkels. Die in Beringen maakt deel uit van het horecaplatform Van Zon – hier vind je voornamelijk voorverpakte vis. In de twee andere winkels, in Heusden-Zolder en in Genk, word je bediend aan de vistogen waarin al dat lekkers uit de zee ligt uitgestald. In beide winkels versnijdt een Japanse experte à la minute sushi, waarvan je ter plaatse in de gezellige sushilounge kunt genieten.

Limburg Winkel

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer