Vitello met Tunesische smaken

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 400 g filet d’Anvers
  • 20 honingtomaatjes
  • 100 g granaatappelpitten
  • 100 g geitenkaas
  • 4 brickblaadjes
  • blikje tonijn
  • 1 klein potje Griekse yoghurt
  • blaadjes waterkers (voor versiering)
  • limoensap
  • olijfolie
  • peper en zout
  • eigeel

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Gaar het kalfsvlees 30 minuten in de oven aan 180°C tot hij rosé is. Snijd in fijne plakjes.
  2. Snijd de honingtomaatjes in twee en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Gril ze daarna op de platte zijde.
  3. Snijd de brickblaadjes in twee, leg er een stukje geitenkaas in, plak ze toe met een beetje eigeel en rol ze op. Bak ze daarna met olijfolie bij 180° 10-12 minuten in de oven tot ze bruin zijn.
  4. Laat de tonijn uitlekken. Mix in de blender met de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.
  5. Leg het kalfsvlees op het bord, plaats de tonijn in toefjes op het bord, versier met de tomaatjes, granaatappelpitjes en waterkers en schik de brickkoekjes op het bord.
  6. Besprenkel met wat olijfolie en peper van de molen.

TIP VAN DE REDACTIE:

Een Tunesische variant op een Italiaans gerecht! Wij zijn Belgen en we doen wat we willen! Zowel in de keuken als op het voetbalveld.

Italiaanse keuken Klassiekers Mediterrane keuken Vitello tonato

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer