We eten Jaffa Cakes al heel ons leven verkeerd

Wij noemen ze Pim’s, maar de officiële naam is Jaffa Cakes. Het bedrijf achter de populaire koekjes, heeft onlangs onthuld weke kant van de zoete lekkernij de bovenkant is en welke de onderkant. Dit geloof je nooit: je eet ze al de hele tijd verkeerd.

Wij noemen ze meestal Pim’s, maar die naam is eigenlijk eigendom van Lu. De officiële naam “Jaffa Cake” is afgeleid van de legendarische Jaffa-sinaasappel. Die zoete soort appelsienen werd oorspronkelijk gekweekt in de stad Jaffa in Israël.

Jarenlang heeft één debat de zoetekauwen verdeeld: is een Jaffa-cake een cake of een koekje? Wij beschouwen ze als koekjes, maar eigenlijk is het cake. De oorspronkelijke producent bracht het 88 jaar geleden op de markt als cake. Waarom? In het VK moet je namelijk BTW betalen op koekjes met chocolade, maar niet op cake.

Hoe eet je ze op de juiste manier?

Nu dat dit debat is uitgeklaard, lijkt het erop dat er iets anders is dat voor opschudding zorgt onder de chocoladefans. Blijkbaar eten we Jaffa Cakes al de hele tijd verkeerd. Volgens de woordvoerder van Jaffa Cakes, is het chocoladegedeelte niet de bovenkant, het is eigenlijk de onderkant. Dat betekent dus dat we het koekje ondersteboven hebben vastgehouden en geconsumeerd.

Het nieuws werd bevestigd via de sociale media van Jaffa Cake.Een screenshot van het gesprek, gedeeld op de Facebook- groep Family Lockdown Tips & Ideas, toont de reactie van het bedrijf. Ze antwoordden: “Hallo David, onze Jaffa Cakes gaan door een reservoir met chocolade, dus de chocolade ligt op de bodem. Bedankt, Jaffa Cakes.”

LEES OOK: Dit zijn de grootste fouten die je kunt maken met olijfolie

Je zou ook graag