Zeekat, boontjes, kaviaar en aardappel-vanille

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 2 stuks zeekat
  • 200 g verse witte bonen
  • 200 g aardappelen
  • 1 vanillestok
  • 1 dl zure room
  • 1 dl olijfolie
  • 1 citroen
  • ¼ rammenas
  • 50 g kaviaar Oscietra
  • 1 sjalot
  • 1 el platte peterselie, fijngesneden
  • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Trek de kop van de romp van de vis. Haal het binnenste uit de romp en verwijder het middenrif. Snij de zeekat doormidden, ontvlies en spoel af onder koud stromend water en dep droog. Snijd de tentakels van de kop, spoel af en dep droog.
  2. Snij de zeekat in fijne reepjes en kruid met peper en zout. Bak 2 minuten in een hete pan in olie. Blus met citroensap.
  3. Dop de witte bonen en verwijder hun vliesje. Versnipper de sjalot en stoof die glazig in olijfolie. Voeg er de platte peterselie en witte bonen aan toe en breng op smaak met peper en zout. Zet onder water en laat 6 minuten koken. Werk af met zure room en citroensap.
  4. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Spoel af onder koud water en kook ze 20 minuten in gezouten water. Giet af, plet de aardappelen en breng op smaak met olijfolie en het merg uit de vanillesstok.
  5. Snij de rammenas in fijne slierten en marineer in olijfolie, citroensap, peper en zout. Draai mooi op.
  6. Leg de bonen onderaan het bord. Schik er wat puree op en besprenkel met olijfolie. Leg er dan de zeekat op en werk af met de rammenas en kaviaar.
North sea chefs Michelin Noordzeevis Schaal- en schelpdieren Kaviaar Zeekat

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties