Zeekat in open ravioli, aubergine, augurk en mousseline van paprika

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 2 stuks zeekat
  • 8 raviolivellen
  • 1 aubergine
  • 8 natuuraugurken
  • 2 eidooiers
  • 1 dl witte wijn
  • 200 g geklaarde boter
  • 1 limoen
  • 1 teentje look
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Olijfolie

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Trek de kop van de romp van de vis. Haal het binnenste uit de romp en verwijder het middenrif. Snij de zeekat doormidden, ontvlies en spoel af onder koud stromend water en dep droog. Snijd de tentakels van de kop, spoel af en dep droog.
  2. Snij de zeekat in fijne reepjes en kruid met peper en zout. Bak 2 minuten in een hete pan in olie. Blus met citroensap.
  3. Steek de raviolivellen uit in de gewenste vorm en kook 2 minuten in gezouten water.
  4. Snij de aubergine in mooie reepjes en kruid ze met peper en zout, geplette look en olijfolie. Gril 4 minuten aan beide kanten op de barbecue tot ze beetgaar zijn.
  5. Snij de augurken doormidden en breng op smaak met peper, zout en olijfolie. Gril ook die 4 minuten aan elke kant op de barbecue. Verfris met citroensap.
  6. Klop de eidooiers luchtig op een zacht vuur met witte wijn. Voeg geklaarde boter toe en werk af met zout, paprikapoeder en limoensap.
  7. Plaats een raviolivel op het bord en schik er de gegrilde groenten en zeekat bovenop. Werk af met mousseline en leg er het tweede raviolivelletje op.
North sea chefs Michelin Noordzeevis Schaal- en schelpdieren Zeekat

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties