Zomerpop-up vormt aanloop naar nieuw project van voormalig Lady Chef of the Year

Een kleine twee maand geleden kondigden we de sluiting van C-Jules aan, het restaurant van Julie Baekelandt. De voormalige Chaudfontaine Lady Chef of the Year zou beginnen in Brasserie Louis, maar ondertussen zijn ook die plannen veranderd. En hoe!

Even het geheugen opfrissen: Julie BAEKELANDT had met C-Jules een heel mooi restaurant in het centrum van Zottegem, maar door omstandigheden kon ze het niet langer runnen, en de zaak ging dicht, om samen met Anahit TOVMASYAN aan de slag te gaan in Brasserie Louis, een nieuwe brasserie op de oude locatie van het gastronomisch restaurant De Verborgen Tuin, dat verhuisde naar Waasmunster.

Ondertussen zijn we een kleine twee maand verder en liggen de kaarten weer helemaal anders. Tovmasyan en Baekelandt gaan opnieuw hun eigen weg, met een traiteurdienst en een kok-aan-huisservice. Maar voor het zover is, heropenen ze eerst nog C-Jules, als zomerpop-up.

“Het is hoe dan ook tijdelijk, alleen voor de maand augustus”, legt Julie uit. “Maar we hadden nog erg veel stock – vooral aan wijn – over en het was zonde om daar niets mee te doen.”

Daarna wordt het pand op de Markt in Zottegem, dat door Baekelandt wordt gehuurd in een 3-6-9-contract, de uitvalsbasis voor een cateringbedrijf en een kok-aan-huisservice.

“Het pand hebben we sowieso: we kunnen het dus gebruiken om feesten te organiseren met een capaciteit van 35-40 mensen. Al kunnen we natuurlijk ook op verplaatsing. In onze kok-aan-huisformule beperken we ons tot maximum tien gasten.”

Volgens de voormalige Lady Chef of the Year zal de formule kok-aan-huis in de toekomst alleen maar belangrijker worden. “Steeds meer mensen verkiezen de geborgenheid van de eigen huiskamer boven het drukke gedoe om uit eten te gaan.”

C-Jules Zomerpop-up, Markt 15 – 9620 Zottegem – Tel. 0472 11 31 63 – Gesloten op zondag en maandag; dinsdag en woensdag enkel lunch

Je zou ook graag