Zuppetta di fregola met nduja, vongole, burrata en bottarga

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 200 g vongole
  • 1 teentje look
  • 1 el peterselie
  • 1 glas witte wijn
  • 300 g fregola
  • 1 bolletje burrata
  • 50 g nduja
  • Olijfolie
  • 1 el geraspte bottarga

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Zet de schoongemaakte vongole op met een teentje look en wat peterselie, blus met witte wijn en water. Haal ze uit het vocht zodra ze opengaan.
  2. Meng de nduja met wat olijfolie tot een smeerbare massa.
  3. Trek de burrata in stukjes.
  4. Kook de fregola gaar in het kookvocht van de vongole (ongeveer een kwartier tot 20 minuten).
  5. Dresseer het bord. Schep de fregola mét het restant van het kookvocht in een bord en leg daar de vongole bovenop (die daardoor voldoende opnieuw opwarmt). Werk af met plukjes burrata, daarbovenop de bottargaschaafsels en met de nduja

WEETJE VAN DE REDACTIE:

Nduja is een pikant Italiaans worstje, een specialiteit uit Calabrië.

Italiaanse keuken Schaal- en schelpdieren Italiaanse kaas Fregola Vongole Pastagerecht Burrata Bottarga Glutenvrij Herfst Lente Winter Voorgerecht Lunch Italiaans

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties