Brownies met pindakaas

Wij dromen nu al weg van deze zoete brownies met een zoute toets van pindakaas. Een lekker, simpel en snel receptje voor de meest smeuïge brownies. 

Ingrediënten voor

8 personen
200 g Chocolade
200 g Boter
4 Eieren
100 g Kristalsuiker
100 g Bruine suiker
100 g Bloem
1 tl Bakpoeder
1 Vanillestok
1 snufje Zout
250 g pindakaas
bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de choclade in stukjes en de boter in blokjes. Smelt samen au bain marie en roer goed door. Als alles gesmolten is, zet je de kom even opzij. 

2. Klop ondertussen de eieren en de suiker met een mixer tot een luchtig mengsel. Roer vervolgens met een spatel de bloem, bakpoeder, vanille en het zout er doorheen. Voeg als laatste het mengsel van gesmolten chocolade en boter toe en roer tot een glad mengsel. 

3. Smelt de pindakaas kort in de microgolfoven of in een pan. Doe het beslag terwijl in een met bakpapier beklede bakvorm. Verdeel de pindakaas erover en maak met een mes sierlijke bewegingen door het beslag. 

4. Bak de brownies ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster, haal de brownie uit de bakvorm en snijd in vierkante stukken. 

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!